Wijkplatform Molenvliet
/

samen prettig wonen

 

Nieuws en Notulen

Op 23 januari van 20:00 - 22:00 houden we een inspraakavond.

Wij gaan samen met de winkeliers een wijkfeest organiseren na de zomer. We horen graag van iedereen wat voor ideeën er leven. Kom ook naar het Wijkcentrum aan de Stromenlaan 132a (naast sporthal Bulwijk), en laat van u horen!

 • inspraakavond

Op 19 januari is er een nieuwjaarsborrel voor alle inwoners van Molenvliet.

Dit wordt georganiseerd door stichting Sinar Maluku en is bedoeld voor alle inwoners van de wijk. De borrel is van 20:00 - 23:30. Kom ook kijken in het vernieuwde Wijkcentrum aan de Stromenlaan 132a (naast sporthal Bulwijk) en ontmoet uw naaste en verre buren! Wij van het wijkplatform zijn er natuurlijk ook. 

 • cheers
 • wijkcentrum
 • feestje

Op 12 januari waren we uitgenodigd bij de nieuwjaarsreceptie van de gemeente.

Goed om te netwerken voor de belangen van onze wijk. We hebben de burgemeester, wethouders, raadsleden en vele anderen even snel kunnen spreken en bijpraten. We hebben goede contacten gelegd, het volste vertrouwen van de gemeente, enthousiaste vrijwilligers (en we zoeken nog meer mensen!), en wij gaan ons inzetten voor de wijk.

Op 8 december kreeg tennisvereniging Cromwijck het certificaat van eerste gezonde sportkantine in Woerden.

Bezoekers van de club kunnen nu een gezondere keuze maken. Gezond eten en drinken is niet alleen voor topsporters belangrijk, maar zeker ook voor de jeugd in de groei!

 • tv
 • H IMG_5638

Op 24 november was de Open Huis in het verbouwde Wijkcentrum. 

Van 16.15 - 18.00 was er een feestelijke bijeenkomst voor alle wijkbewoners onder het genot van een hapje en een drankje.

Het Wijkcentrum aan de Stromenlaan 132a (naast sporthal Bulwijk) is afgelopen zomer gerenoveerd door de gemeente en de beheerder stichting Sinar Maluku en het gebouw ziet er schitterend uit.

Een fijne plek waar alle wijkbewoners hartelijk welkom zijn voor allerlei bestaande en nieuwe activiteiten zoals:

 • Op woensdagen, donderdagen en vrijdagen van 8.30 - 15.00 is er vrije inloop voor ontmoetingen met een kopje koffie of thee. 
 • Er staat een boekenkast waaruit u boeken mag lenen, en u kunt er zelf ook boeken in plaatsen. Ook kunt u er een spelletje doen.
 • Iedere 2e woensdag van de maand is er Bingo van 14.00 - 16.00. Er zijn leuke prijzen te winnen.
 • Iedere dinsdagmorgen zijn ouders/verzorgers van kinderen tot 4 jaar welkom van 9.30 - 11.00. De kinderen kunnen spelen en de ouders/verzorgers kunnen ervaringen delen onder het genot van een kopje koffie of thee.
 • Op vrijdagmiddagen zijn de kinderen van basisschool leeftijd hartelijk welkom bij de bijbelclub. Er wordt een bijbelverhaal verteld, gezongen en geknutseld. De kinderen krijgen gezonde knabbels van groenten en fruit.
 • Op maandagmiddagen begint om 13.00 de schilderclub waar u leert schilderen onder begeleiding.
 • Op dinsdagavonden oefent de Sambaband, die haar medewerking ook verleend bij het openingsfeest.
 • Op donderdagavonden vanaf 20.00 is de kaartavond.
 • En tenslotte zijn er regelmatig medewerkers van gemeente en sociaal maatschappelijke organisaties aanwezig met wie men in gesprek kan gaan voor (hulp)vragen.
 • wijkcentrum
  wijkcentrum
 • feestje
  feestje

Op 23 oktober waren we in Steinhagen.

Samen met burgemeester, wethouders, ambtenaren, en andere wijkplatformen waren Nicola en Leander van ons wijkplatform in Steinhagen (onze zustergemeente in Duitsland) om ervaringen uit te wisselen over burgerparticipatie met onze Duitse collega's. Goed georganiseerd, prima om te netwerken, inspiratie .. Kortom, een heel nuttige dag!

 • steinhagen
 • Steinhagen_Rathaus

Op 15 oktober hielden we onze eerste "echte" openbare vergadering.

Het was best wel spannend, hoeveel mensen zouden er komen? Hoe zou het gaan? Goede discussies of veel stiltes? 

De wijkwethouder, wijkambtenaar, wijkagent, BOA's, en buurtwerk waren er ook, evenals een mooi aantal wijkbewoners. In totaal waren we met zo'n kleine 50 mensen, en het sfeertje was goed. We hebben uitgelegd waar we mee bezig zijn, waar onze prioriteiten liggen, en we kregen veel vragen en suggesties en dat was precies wat we hoopten. Een goed resultaat dat ons enthousiast maakt. U vindt alle notulen onderaan deze pagina.

In oktober was het gerenoveerde Wijkcentrum Molenvliet klaar.

Afgelopen zomer is het gebouw (aan de Stromenlaan 132a naast sporthal Bulwijk) gerenoveerd. Het is gezellig, er is gratis Wifi, koffie/thee, en gezellige zitjes.

Vanaf 31 oktober bent u iedere woensdag, donderdag, en vrijdag van 8.30 uur tot 15.00 uur van harte welkom voor een kopje koffie of thee, een praatje, een ontmoeting, gezelligheid, of zo maar even. U kunt daar andere wijkbewoners ontmoeten, een spelletje doen, maar ook medewerkers van sociaal-maatschappelijke organisaties zijn regelmatig aanwezig, alsmede de wijkambtenaar, wijkagent, en de wijk Boa’s. Heeft u een (hulp)vraag, dan kunt u bij hen terecht.

Voor speciale activiteiten is de ruimte ook te reserveren/huren.

Het Wijkcentrum is van de gemeente, wordt beheerd door stichting Sinar Maluku, en is bedoeld voor inwoners in Molenvliet. Sinar Maluku, het wijkplatform Molenvliet, welzijnsorganisaties, en de gemeente Woerden spannen zich allemaal in om dit een gezellige ontmoetingsplek voor de wijkbewoners te maken.

Voor deze dagen worden nog vrijwilligers gezocht, die o.a. voor de koffie en de thee willen zorgen. Zie http://www.hartvoorwoerden.nl/vacatures-vrijwilligerswerk/welzijn/gastheren-en-gastvrouwen-gezocht

Op 9 oktober hebben we de Stichting Wijkplatform Molenvliet Woerden opgericht.

Onze dank aan iedereen die ons het vertrouwen heeft gegeven om de volgende stap te zetten. Schouders eronder! 


Op 15 september waren we bij het winkelcentrum en de winkeliers.

Feestelijkheden en kraampjes ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van het winkelcentrum. Een heel geslaagd evenement. Het was druk! We stonden er met 10 mensen en we hebben met veel van u gesproken, en veel ingevulde vragenlijsten ontvangen. Als u ons gemist heeft, kunt u het vragenformulier ook online nog invullen.

 • kraampje
 • activiteit
 • winkelcentrum
 • stand3
 • stand4

Op 20 en 23 juni kwam de gemeente naar onze wijk

Op deze dagen verzamelden de gemeente, jongerenwerkers(buurtwerk), politie, en BOA’s zich bij ons in de wijk. Zij hebben van de bewoners gehoord wat er speelt op het gebied van leefbaarheid en veiligheid. 

Een prettige en veilige leefomgeving maken we samen. En mocht u deze dagen gemist hebben, maar wilt u toch van gedachten wisselen over uw straat/buurt/wijk? Neem contact op met ons of met onze wijkambtenaar. Zij is regelmatig te vinden in wijkcentrum of bij u in de buurt. Paulien Emidio, emidio.p@woerden.nl of 0625 723538.

In de pers

Ons wijkplatform was de laatste tijd volop in de pers:

 • Algemeen Dagblad
 • woerdense_courant
 • woerdense_courant
 • interview

Notulen van onze vergaderingen

U vindt hier alle notulen van onze vergaderingen.

When the sheet is re-opened, the sum is correct


Bestuursvergadering 21 december 2018

Verslag 10-02.pdf (146.33KB)
Verslag 10-02.pdf (146.33KB)


Openbare vergadering 15 oktober 2018

Verslag 09-01.pdf (149.45KB)
Verslag 09-01.pdf (149.45KB)


Bestuursvergadering 12 september 2018


 

Bestuursvergadering 6 augustus 2018

 

Verslag 07-01.pdf (139.65KB)
Verslag 07-01.pdf (139.65KB)


Openbare vergadering 2 juli 2018

Verslag 06-01.pdf (320.75KB)
Verslag 06-01.pdf (320.75KB)


 

Vergadering 12 juni 2018

 


 

Vergadering 28 mei 2018

 


 

Vergadering 26 april 2018

 


 

Vergadering 26 maart 2018

 


Vergadering 20 maart 2018