Wijkplatform Molenvliet
/


samen prettig wonen

 

Het laatste nieuws

Wijkfeest op 7 september

Op zaterdag 7 september organiseerden wij het Wijkfeest op de Molenvlietbrink, samen met de winkeliers. Het feest was een groot succes. Een vol programma van 12:00 tot 22:00 uur zorgde voor veel variatie. We hadden meer dan 30 marktkramen, allerlei drank- en eettentjes, veel activiteiten voor kinderen, spelletjes door Buurtwerk, muziek, loterijen, bankjes en zitkussens, en optredens van BreakSquad, Elouiza, en DJ Dennis Strop.

Ondanks een paar regenbuitjes was de opkomst geweldig. Over de hele dag schatten wij dat zo’n 3.000 mensen het feest hebben bezocht. De bezoekers bleven hangen, zitten, kletsen, wat drinken en eten, en de sfeer was uitstekend. Iedereen had het naar de zin, en het plein leefde weer eens !

In de pers

Ons wijkplatform was de laatste tijd volop in de pers:

 • Algemeen Dagblad
 • woerdense_courant
 • woerdense_courant
 • interview

Onze eerste nieuwsbrief is nu beschikbaar.Klik hier om u aan te melden, of om u af te melden voor onze nieuwsbrief. 

Lees hier onze Privacyverklaring.

Avond over inbraakpreventie

Op dinsdag 29 oktober organiseren wij een avond over veiligheid en inbraakpreventie. In de Maranathakerk aan de Molenvlietbaan en het programma start om 19:30.

 • veiligheid 1
 • veiligheid 2


Spelavond over duurzaamheid

Op woensdag 2 oktober van 19:00 tot 21:30 organiseren we in de Langewiek 2 aan de Molenvlietbrink 79 een spelavond over duurzaamheid en de energietransitie.

 • spelavond


Inspraak over Waardsebaan/Stromenlaan

Wij hebben een petitie ingediend bij de gemeente voor betere veiligheid van fietsers en voetgangers, en de gemeente heeft daarnaar geluisterd. Op woensdagavond 4 september om 19:00 tot 20:30 uur in het wijkcentrum Molenvliet (adres: Stromenlaan 132a) organiseert de gemeente een inloopavond over twee mogelijke maatregelen bij de oversteekplaats op het kruispunt Waardsebaan/Stromenlaan. Kom ook en praat mee, geef uw mening.

Lees hier de brief van de gemeente
Waardsebaan.pdf (1.01MB)
Lees hier de brief van de gemeente
Waardsebaan.pdf (1.01MB)

Onze vitrines bij het Winkelcentrum

Wij hebben nu vitrines opgehangen bij het winkelcentrum. Aan beide ingangen. Met dank aan de winkeliers. Daarmee kunnen ook niet-digitaal activiteiten en het laatste nieuws aankondigen. Dus combineer uw boodschappen met ons laatste nieuws! Heeft u leuke activiteiten of nuttige informatie te melden? Laat het ons weten via deze website, Facebook, of 0348 342 154.

 • 2019-07-08 vitrinelast
 • vitrine
 • A3


Bedrijventerrein (schuifruimte) langs Molenvliet? 

De gemeenteraad heeft op 7 maart j.l. plotseling besloten om een bedrijventerrein langs Molenvliet te overwegen. Dit nadat plannen voor de "Voortuin II" tussen de A12 en de Cattenbroekerplas op veel verzet van omwonenden zijn gestuit. Wij sympathiseren met de omwonenden natuurlijk, maar dit lijkt op het verschuiven van het probleem naar onze wijk. Wij volgen de kwestie op de voet, en zullen u informeren wanneer meer bekend is. Lees hier de actuele stand:

https://mailchi.mp/a04bc6f4c965/onderzoek-schuifruimte-gemeente-woerden_schuifruimte-een-onderwerp-dat-leeft

https://mailchi.mp/7094ed3c40aa/onderzoek-schuifruimte-gemeente-woerden_is-er-wel-schuifruimte-nodig

https://mailchi.mp/1e54516249c0/onderzoek-schuifruimte-gemeente-woerden_onderzoek-naar-haalbaarheid-gestart

Op 18 februari hebben we een petitie overhandigd aan wethouder Noorthoek. 

Net als veel omwonenden en gebruikers van de sportvelden maken wij ons zorgen over de veiligheid van (overstekende) fietsers en voetgangers op de Waardsebaan. Auto's rijden vaak te hard, de oversteekplaatsen zijn niet overal even duidelijk, ze zijn vaak slecht verlicht, fietsers moeten meerdere keren oversteken, en invoegen vanaf de Polderbaan en Stromenlaan is lastig. We verzoeken de gemeente daarom verbeteringen aan te brengen. Wij werken ook hard aan een meerjaren fietsplan vanuit en naar de wijk.

 • overhandigen
 • Screenshot 2019-02-19 at 15.41.42


Op 12 februari hielden we een avond over de energietransitie. 

Een groot succes, met maar liefst een opkomst van 250 wijkbewoners. Middels diverse sprekers en workshops werd praktische informatie gegeven over hoe we de energietransitie in kunnen gaan. Isoleren, verwarmen, gasverbruik, zon/windenergie, vele onderwerpen kwamen aan bod.

 • 2019-02-12 19.36.47
 • 2019-02-12 20.38.34
 • 2019-02-12 21.15.00

Op 23 januari hielden we een inspraakavond voor het wijkfeest.

Wij gaan samen met de winkeliers een wijkfeest organiseren na de zomer. Op de inspraakavond hebben we ideeën uitgewisseld voor het programma van die dag. Wij zoeken trouwens nog steeds extra vrijwilligers.

 • 2019-01-23 22.22.51
 • bord
 • bord2


Op 12 januari waren we uitgenodigd bij de nieuwjaarsreceptie van de gemeente.

Goed om te netwerken voor de belangen van onze wijk. We hebben de burgemeester, wethouders, raadsleden en vele anderen even snel kunnen spreken en bijpraten. We hebben goede contacten gelegd, het volste vertrouwen van de gemeente, enthousiaste vrijwilligers (en we zoeken nog meer mensen!), en wij gaan ons inzetten voor de wijk.

Op 8 december kreeg tennisvereniging Cromwijck het certificaat van eerste gezonde sportkantine in Woerden.

Bezoekers van de club kunnen nu een gezondere keuze maken. Gezond eten en drinken is niet alleen voor topsporters belangrijk, maar zeker ook voor de jeugd in de groei!

 • tv
 • H IMG_5638

Op 24 november was er Open Huis in het verbouwde Wijkcentrum. 

Van 16.15 - 18.00 was er een feestelijke bijeenkomst voor alle wijkbewoners onder het genot van een hapje en een drankje.

Het Wijkcentrum aan de Stromenlaan 132a (naast sporthal Bulwijk) is afgelopen zomer gerenoveerd en het gebouw ziet er weer fris uit. Een fijne plek waar alle wijkbewoners hartelijk welkom zijn voor allerlei activiteiten, of gewoon een kopje koffie.

 • wijkcentrum
  wijkcentrum
 • feestje
  feestje

Op 23 oktober waren we in Steinhagen.

Samen met burgemeester, wethouders, ambtenaren, en andere wijkplatformen waren Nicola en Leander van ons wijkplatform in Steinhagen (onze zustergemeente in Duitsland) om ervaringen uit te wisselen over burgerparticipatie met onze Duitse collega's. Goed georganiseerd, prima om te netwerken, inspiratie .. Kortom, een heel nuttige dag!

 • steinhagen
 • Steinhagen_Rathaus

Op 15 oktober hielden we onze eerste "echte" openbare vergadering.

Het was best wel spannend, hoeveel mensen zouden er komen? Hoe zou het gaan? Goede discussies of veel stiltes? 

De wijkwethouder, wijkambtenaar, wijkagent, BOA's, en buurtwerk waren er ook, evenals een mooi aantal wijkbewoners. In totaal waren we met zo'n kleine 50 mensen, en het sfeertje was goed. We hebben uitgelegd waar we mee bezig zijn, waar onze prioriteiten liggen, en we kregen veel vragen en suggesties en dat was precies wat we hoopten. Een goed resultaat dat ons enthousiast maakt. U vindt alle notulen onderaan deze pagina.

In oktober was het gerenoveerde Wijkcentrum Molenvliet klaar.

Afgelopen zomer is het gebouw (aan de Stromenlaan 132a naast sporthal Bulwijk) gerenoveerd. Het is gezellig, er is gratis Wifi, koffie/thee, en gezellige zitjes.

Vanaf 31 oktober bent u iedere woensdag, donderdag, en vrijdag van 8.30 uur tot 15.00 uur van harte welkom voor een kopje koffie of thee, een praatje, een ontmoeting, gezelligheid, of zo maar even. U kunt daar andere wijkbewoners ontmoeten, een spelletje doen, maar ook medewerkers van sociaal-maatschappelijke organisaties zijn regelmatig aanwezig, alsmede de wijkambtenaar, wijkagent, en de wijk Boa’s. Heeft u een (hulp)vraag, dan kunt u bij hen terecht.

Voor speciale activiteiten is de ruimte ook te reserveren/huren.

Het Wijkcentrum is van de gemeente, wordt beheerd door stichting Sinar Maluku, en is bedoeld voor inwoners in Molenvliet.

Op 9 oktober hebben we de Stichting Wijkplatform Molenvliet Woerden opgericht.

Onze dank aan iedereen die ons het vertrouwen heeft gegeven om de volgende stap te zetten. Schouders eronder! 


Op 15 september waren we bij het winkelcentrum en de winkeliers.

Feestelijkheden en kraampjes ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van het winkelcentrum. Een heel geslaagd evenement. Het was druk! We stonden er met 10 mensen en we hebben met veel van u gesproken, en veel ingevulde vragenlijsten ontvangen. Als u ons gemist heeft, kunt u het vragenformulier ook online nog invullen.

 • kraampje
 • activiteit
 • winkelcentrum
 • stand3
 • stand4

Op 20 en 23 juni kwam de gemeente naar onze wijk

Op deze dagen verzamelden de gemeente, jongerenwerkers(buurtwerk), politie, en BOA’s zich bij ons in de wijk. Zij hebben van de bewoners gehoord wat er speelt op het gebied van leefbaarheid en veiligheid. 

Een prettige en veilige leefomgeving maken we samen. En mocht u deze dagen gemist hebben, maar wilt u toch van gedachten wisselen over uw straat/buurt/wijk? Neem contact op met ons of met onze wijkambtenaar. Zij is regelmatig te vinden in wijkcentrum of bij u in de buurt. Paulien Emidio, emidio.p@woerden.nl of 0625 723538.